2012. március 14., szerda

Carbonara spagetti


Carbonara spagetti ahogy én készítem

Hozzávalók:
- ½ csomag spagetti tészta
- ½ csomag makaróni tészta
- Carbonara alap
- 1 csomag gomba (csiperke) 250g
- 1 csomag csirkemell sonka 150g
- 1 csomag tarja 80g
- 2,5 dl tej
- frissen őrölt bors
- só

Elkészítés:
A tésztát sós, olajos vízben készre főzöm.
Közben:
A gombát megtisztítom és nagyobb szeletekre vágom. Kockára vágom a tarját és a csirkemell sonkát.
Kevés olajon megfonnyasztom a gombát, amikor pirulni kezd, hozzáadom a kockára vágott tarját és a csirkemellet. Borsot őrölök rá. Nincs annál zamatosabb, ha a borsot frissen őröljük.
Amikor pirulni kezd a kockára vágott tarja és sonka hozzáadok egy kevés saláta mixet. Ez külsőre is szebbé teszi (zöldebb lesz) és finomabb is lesz. Amikor a saláta éppen kezd fonnyadni (néhány másodperc) hozzáadom a 2.5 dl tejet és a Carbonara alapot.
Összerottyantom és mielőtt leveszem a gázról reszelt sajtot szórok bele (trappista és ukrán sajt keverékét). Ez krémesebbé teszi.
Tálalás: a tésztára helyezünk ízlésünknek megfelelő mennyiségű szószt és a tetejére reszelt sajt mixet szórunk (trappista, ukrán sajt, parmezán).


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése