2012. március 16., péntek

Ebéd 2012.03.16.

Fokhagymás tarja és Bacon-be tekert csirkemáj hasábburgonyával:

Elkészítés:

      Bacon-be tekert csirkemáj

        Hozzávalók:
                - csirkemáj
                - Bacon szalonna
                - liszt 2 evőkanál
                - majoranna 1 teáskanál
                - őrölt bors 1 kávéskanál
                - olaj 2 evőkanál

        Elkészítés:
Összekeverjük a lisztet a majorannával és az őrölt borssal. Meghempergetjük benne a májat. Begöngyöljük Bacon szalonnába. Hőálló üvegtálba halmozzuk a göngyölegeket. Alá egy kis olajat öntsünk előtte. Előmelegített (200 °C) sütőbe 20 percig sütjük és a végén grill funkcióra állítva a sütőt, ropogósra pirítjuk a Bacon-t.



    Fokhagymás tarja

        Hozzávalók:
                 - tarja
                 - fokhagyma
                 - só
                 - bors
                 - olaj

       Elkészítés:
A tarja szeleteket sóval, borssal megszórjuk. A szeleteket tepsiben egymás mellé helyezzük, alá egy kis olajat öntünk. A szeletek tetejére fokhagyma szeleteket rakunk. Alufóliával lefedve megpuhítjuk utána megpirítjuk a tetejét.Készre sütjük.


Desszert

     Vaníliás puding



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése