2012. március 29., csütörtök

Gombaleves

Hozzávalók:
- 30 dkg gomba
- vörös hagyma
- étolaj vagy vaj
- 1 evőkanál liszt
- 1,2 liter víz
- 2 húsleveskocka
- őrölt bors
- 1 kispohár tejföl

Elkészítés:
Egy evőkanálnyi reszelt hagymát olajon vagy vajon megpárolok, majd ehhez adom a karikákra vágott gombát és megpárolom. Megszórom egy evőkanálnyi liszttel, majd felöntöm 1,2 liter vízzel. Hozzáadom a húsleveskockát, izesitem őrölt borssal, forrásig melegítem, közben néhányszor megkeverem, hogy a liszt ne kapódjon az edény aljára. 5 percig forralom, majd hozzáadom a tejfölt, néhány percig főzöm...KÉSZ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése